Traseu Ultramaraton



Traseul Ultramaraton cu dificultate grea / are 75km lungime cu diferenta de nivel pozitiva 4000 m, se adreseaza sportivilor care prefera o alergare pe o distanta mai lunga, este conceput atit participantilor competitivi cit si alergatorilor la un nivel mai avansat care doresc un traseu cu profil mai variat cu vai abrupte si poteci care te conduc intr-o lume de poveste.

Startul se v-a da din Poiana Glavoi vom alerga pe traseul Vârful Bihor sau Curcubata Mare) este cel mai înalt vârf muntos din Carpații Occidentali, situat în Masivul Bihor, județul Bihor. Altitudinea sa este 1849 metri. Cei care parcurge traseul pina pe vârf vor putea admira parcul de eoliene si Virful. Curcubata Mare cu o deschidere larga si o panoramă deosebit, către toţi muţii din împrejurimi care o străbat intr-o serie de puncte de belvedere. Un alt motiv pentru care merita sa urcati pe Bihorul este pentru a explora 2 vegetatii: ce a paduri de brad si molid si golul alpin. Fiecare dintre acestea avand vegetatie specifica aparte cu plante adaptate la mediul de viata. Padurile si mai ales poienile si luminisurile acestora vin cu binecunoscutele fructe de padure .
Maraton Oxigen Plus face parte din Circuitul Titanii Muntilor Romaniei cu sloganul alearga fara limite, este o competitie outdoor de alergare cu caracter montan.traseele sunt neamenajate si neprotejate, folosesc drumuri publice si forestiere, poteci marcate si nemarcate, pante cu inclinare mare, vai abrupte si zone accidentate.

Descarca GPX Track


Startul se va da din Poiana Glavoi /Poiana Ponor/ Ponorul din Barsa Cohanului / Vf. Glavoaia / Saua Ponita / Virtop / Groapa Ruginoasa / Vf.Piatra Graitoare / Vf. Bihor / Valea Cepelor / Cascada Vircirog / Pirtia Piatra Graitoare / Virtop / Canton Silvic Luncsoara / Poiana Florilor / Pestera Ghetarul Focul Viu / Poana Glavoi.

Marcaje

Traseul Ultramaraton - Marcajele turistice de orientare specific traseului vor f prezentate la Sedinta Tehnica, cum ar fi culoarea acestora si sageti de directionare, toate semnele vor fi marcate pe harta traseului.

Profil Traseu

Maraton Oxigen Plus este o competitie de alergare cu caracter montan care se desfasoara: 60% pe drumuri forestiere, 25% poteci, 10% poiene si 5% drum cu pietris

Punct De Hidratare

Organizatorii au amplasat primul punct de hidratare la 5km pe Traseul Ultramaraton vor fi 15 punct de hidratare si revitalizare, 9 punct de control. Startul si sosirea vor fi in acelasi loc pentru toate traseele.



Organizatorii isi rezerva dreptul de a modifica traseele de concurs din diferite motive in cazul in care vremea nu permite desfasurarea concursului in conditii de siguranta pentru participanti, in conditii meteo nefavorabile: furtuna cu fulgere si trasnete sau restictii de circulatie , participantii in acest caz vor fi anuntati la Sedinta Tehnica iar in caz de forta majora poate anula/amana cursa, participantii vor fi anuntati de catre organizator intr-o asemenea situatie. .